Meerdere prijzen van één miljoen

Jackpot prijzen van één miljoen is wat het Miljoenenspel uniek maakt. In plaats van een oplopende Jackpot die door één iemand gewonnen wordt zoals bij de Staatsloterij, zal de Jackpot bij het Miljoenenspel verdeeld worden over meerdere Jackpotten van één miljoen. Met het Miljoenenspel zullen meer mensen miljonair worden dan met elke andere loterij.
 

Wanneer valt de Jackpot

De Jackpot heeft een kans van 10% op het vallen. Om te bepalen of de Jackpot valt trekt een notaris drie ballen uit een ballenbak. In de bak zitten drie groene en drie paarse ballen. Zijn de drie getrokken ballen alle drie paars of alle drie groen dan gaat de Jackpot er uit. Per miljoen wat in de Jackpot zit zal een lotnummer getrokken.

De Jackpot zal dus gemiddeld eens in de tien weken vallen. Mocht het Miljoenenspel populair gaan worden en de Jackpot met minimaal een miljoen zal stijgen per keer dat hij niet valt, betekend dit ook dat gemiddeld minimaal één nieuwe miljonair per week zal zijn. Na de eerste trekking in maart 2012 steeg de Jackpot gelijk naar 2 miljoen. De weken daarna echter slechts met 100 duizend. Het is dus nog even afwachten hoe snel de Jackpot op zal lopen.

In de praktijk gaat het niet als verwacht. In oktober is de Jackpot nog niet één keer gevallen en loopt de Jackpot ook maar met ongeveer slechts een 10.000 per week omhoog. Inmiddels is het prijzenpakket ook al gehalveerd.

Van al het inleggeld gaat een deel naar de staatskas (een niet geringe 35% overigens), al het overige inleggeld wordt weer uitgekeerd als prijzen. Van dit geld worden alle gevallen prijzen betaald en het overschot gaat naar de Jackpot. Hoe meer loten er verkocht worden hoe sneller de Jackpot zal stijgen en hoe eerder hij gaat vallen.
 

Jackpot Kans

De Jackpot heeft weliswaar een kans van 10% dat hij valt, maar zodra de Jackpot groter is dan 10 miljoen gaat hij er gegarandeerd uit (in 10 prijzen van 1 miljoen natuurlijk). Hoe kom je op die 10 %. De eerste bal die de notaris trekt is niet van belang, als hij een paarse bal trekt dan moet hij nog een paarse bal uit een bak met nu twee paarse en drie3 groene trekken de kans hierop is 2/5 oftewel 40%. Indien 40% van de gevallen dat de tweede bal ook hetzelfde is moet de notaris nog een paarse bal uit een bak met nog één paarse en drie groede ballen trekken. De kans hierop is 1/4 (25%). 25% van 40% = 10% (2/5 x1/4 = 1/10) . Als de notaris begint met een groene bal dan is de berekening hetzelfde. Wie automatisch meespeelt mist deze Jackpot-trekking natuurlijk nooit, maar voor de incidentele spelers zijn dit de momenten of een los lot aan te schaffen.

Bedenk je eens wat je wel niet met één miljoen kunt doen. Een nieuw huis, een nieuwe auto, een lange vakantie en je houdt nog over ook. Wegzetten tegen 5% staatspapier kan natuurlijk ook, heeft wel enig risico, maar is wel een 50.000 per jaar aan rente. Genoeg om leuk leven te hebben zonder al te veel te hoeven werken.

(advertentie)


 
De Jackpot
(advertentie)
 
Wat je al niet kan doen met een Miljoen
Jackpot van 1 miljoen Er zijn zoveel dingen die je kunt doen met één miljoen. Lekker dagdromen, over mooie autos, een vakantiehuis, een wereldreis en wat niet meer.